24. lokakuuta 2013

Islannin ihmeitä

Yksi unelmistani on matkustaa vielä moneen maailman kolkkaan. Olisi ehkä rohkeammin pitänyt lähteä liikkeelle ennen muksuja, mutta onneksi ehdin kokea muutamia loistoreissuja ennen ruuhkavuosia. Yksi sellaisista oli Uusi-Seelanti syyskuussa 2005. Teimme mieheni kanssa road tripin pohjoisesta etelään neljän viikon aikana. Ihmeellistä kuinka kahteen saareen mahtuu koko maailman kauneus, karuista kuumaisemista palmurantoihin ja lumihuippuisista vuorista läikehtiviin vuonoihin. Jos taivas on olemassa, sen täytyy olla kuin Milford SoundPalanen sydämestä jäi pallon toiselle puolelle, niin iso, että pitkään jopa mietimme muuttoa Uuteen-Seelantiin. 

Milford Sound. Uusi-Seelanti

IslantiMutta onneksi on Islanti. Sen on vähän kuin Uusi-Seelanti, ja sinne pääsee kolmessa tunnissa. Tämä reissu oli vasta pintaraapaisua, mutta sen tiedän, että lisää täytyy saada. Ensi kerralla haluan vuokrata Jeepin ja ajaa kiehtovan yksinäiseen sisämaahan, vaeltaa vuoristossa niin että jalkoja pakottaa, ratsastaa islanninhevosella, käydä jäätikkölaguunilla....ainakin nämä. 

Paljon sai ujutettua viikkoonkin. Vierellä ystävä, töiden ohella mielessä tärkeät kysymykset aina omasta elämästä siihen, mitä eläimistöä saarella mahtaa olla dinosaurusten lisäksi. Tai ollaankohan me jo liian vanhoja osallistumaan Iceland Airwaves -festareille. Ei tietenkään olla. Tarkemman matkakuvauksen säästän lehtiartikkeliin, mutta kyllä me saatiin ihan hyvät vinkit Reykjavikiin ja parin päivän maaseutukierrokselle.Kaunis värikäs Reykjavik. Kuin suloinen kalastajakylä.
Oli muuten hyvä aika matkustaa maahan näin talven korvalla. Esimerkiksi  Ion Luxury Adventure Hotellissa oli lisäksemme ehkä viisi ihmistä. Vaikka tunnelma hotellin autioilla käytävillä toi mieleen lähinnä Hohto-elokuvan, oli kiva olla kaikessa rauhassa. Menninkäisetkään eivät matkakumppanin varoituksista huolimatta ryömineet kivien koloista nappaamaan meikäläistä, kun loikoilin illalla yksin lämpimässä ulkoaltaassa.

Mitä sitten tarttui kotiinviemisiksi? No villapaita. Jos haluaa varmistua siitä, että tuote on ehtaa aitoa islantilaista, kannattaa suunnata Islannin neulontayhdistyksen omaan kauppaan. Näin meille vinkattiin, niin teimme. 

Toinen tuliainen on jokaisen naisen pelastus. Ainakin kahden viikon käytön jälkeen olen täysin vakuuttunut siitä, että BioEffectin EGF seerumi on paras kosmetiikkatuote, mihin koskaan olen törmännyt. Olen niin tämän Islannin ihmeen lumoissa, että aion kertoa siitä teille lähiaikoina tarkemmin. Odottakaapa vain. 

Kiteytän vielä tähän loppuun, että Islanti on ihana maa. SuperIhana.2 kommenttia:

 1. Suurkiitos tästä postauksesta!Suunnittelen Islannin matkaa ensi kevääksi ja tämä sai viimeistään vakuuttuneeksi maan ainutlaatuisuudesta:)
  Minkä hintaista tuo seerumi oli Islannissa?
  Lissukka

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Hienoa, että sait tekstistä vahvistusta matkasuunnitelmiisi. Islanti on kerrassaan upea paikka, ja mielessäni suunnittelen jo seuraavaa reissua. BioEffectin tuotteet ovat ihan himpun verran halvempia Islannissa. Kannattaa ostaa seerumi Keflavikin lentokentältä, jolloin hinta on vielä parempi.

  VastaaPoista