19. maaliskuuta 2014

Krunikasta hei!

Kotona on ihan kiva tehdä töitä. Ei tarvitse hermoilla ruuhkassa, saati miettiä mitä pistäisi päälleen. Usein avaan koneen jo
aamukuudelta. Yhdeksään mennessä olen saattanut naputella monta työasiaa alta pois. Helppoa ja tehokasta. 
Talven aikana kuitenkin kypsyin katselemaan ikkunasta avautuvaa metsänrajaa, joten päätin siirtää pikku toimistoni sinne missä on ihmisiä ja elämää.  Nyt minulla on mukava työpiste Mariankadulla Kruununhaassa. Samassa huoneessa hääräävät Ink Tankin copywriterit, Ansku ja Joel. Tasokas lounasseura on siis taattu. 

Tämä johdantona varsinaiselle asialleni, nimittäin Kruununhaka – hei, mikä kiva kaupunginosa. Onhan täällä ennenkin pyöritty ahkerasti, etenkin opiskeluaikoina. Olin aikoinaan esimerkiksi työharjoittelussa opetusministeriössä, ihan tuossa kulman takana. Mutta mitä kaikkea näistä kortteleista nykyään löytyykään! Kävin viime viikolla pienellä kierroksella kameran kanssa. Silloin oli vielä kevät.



Mariankadun ja Liisankadun kulmassa sijaitseva sisustusliike Olkkari laittaa itsekurin totisesti koetukselle. Voisin oikeastaan ostaa kaiken, mitä tämän suloisen kivijalkaliikkeen kätköistä löytyy. On pieniä ja vähän isompia juttuja kotiin, uutta ja vanhaa, aikuisille ja lapsille. Kaupan yhteydessä toimivassa Kruunukirpussa voi lisäksi päivittää pikkurahalla menninkäisten vaatevaraston. 






Mikä onni espoolaiselle onkaan, kun voi edes silloin tällöin hoitaa päivän ruokaostokset Anton & Antonissa. Mariankadun myymälässä olen jo monet kerrat pyörinyt, ihastellut kaunista salmiakkiruutuista lattiaa ja herkuista notkuvia hyllyjä. 



Kukkaset kotiin tai työpöydälle La Reinestä. (Mariankatu 13). Ah, miten ihanan pariisilaista.


Très chic  on myös kahvila Chjoko (Liisankatu 9). Kaikki leipomoliikkeen tuotteet praniileista macaronseihin valmistetaan paikan päällä. Kahvi jauhetaan monta kertaa päivässä tuoreista pavuista ja tarjolla on myös oivallinen teevalikoima. Chjokon lauantainen suklaabrunssikin kuulostaa aika mukavalta. 


Legendaarinen vintage-kauppa Play it again Sam oli jo nuoruudessani yksi Helsingin matkojen vakiokohteista. Edellisestä piipahduksestani putiikkiin on kulunut vuosia,  mutta nyt varmasti käyn täälläkin useammin. Tietysti odotan myös kesäisiä kahvitteluja meren rannalla. Tuosta voisi nopeasti kävellä vaikkapa Katajanokan puolelle Johan & Nyströmiin (Kanavaranta 7 C).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti