5. syyskuuta 2013

Silmänruokaa Sipoossa

Viime kesä oli yhtä mökkeilyä, mutta löytyypä kuvasaldon joukosta vähän jotain muutakin kuin keskisuomalaisia järvimaisemia ja remonttimeininkejä. 

Kun kesäkuun alussa lähdimme viettämään sukukokousta Sipoon merimaisemiin, en osannut odottaa, että vastassa olisi jotain näin kivaa: taidetta, sisustusjuttuja ja tyylikäs ravintola. Monen mutkan takaa löytynyt Gumbostrand Konst&Form sijaitsee Hartwallin vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa on aikoinaan valmistettu korkin sinkkiosia limpparipulloihin. Paikka on juuri sellainen, jonne on kiva ajella kaupungista vaikkapa sunnuntaipäivän viettoon.  Näköjään ensi lauantaista alkaen talossa olisi tarjolla brunssiakin. Kahvilan tuotteissa suositaan pääasiassa luomua ja lähiruokaa – pisteet tietysti myös siitä. 

Konst&Formissa voi sijoittaa paitsi taiteeseen myös kodin sisustukseen. Myynnissä on pohjoismaisia design-tuotteita, hyvällä silmällä valittuja. Suurin osa ajasta taisi meikäläisellä mennä juurikin putiikin puolella pyörimiseen.  

Tässäpä teille oiva menovinkki aurinkoisten syysviikonloppujen varalle. Käykäähän ihmettelemässä, matka ei ole pitkä.

* Lisäys 6.9. Kappas, sain sähköpostitse tiedotteen, jossa kerrotaan, että Gumbostrand Konst & Formin syysnäyttelyssä esitellään 13 ajankohtaiselta ja nuoren sukupolven ruotsalaistaiteilijalta yli 30 teosta. Sitä suuremmalla syyllä siellä kannattaa nyt piipahtaa.

Taiteilijat:
Magnus Alexandersson, www.magnusalexandersson.com
Maria Bajt, www.mariabajt.com
Jacob Dahlgren, www.jacobdahlgren.com
Jenny Granlund, www.jennygranlund.se
My Ekman, www.myekman.com
Andreas Eriksson, www.medelplana.com
Johan Löfgren, www.artgame.se
Katarina Löfström, www.katarinalofstrom.com
Kristina Matousch, www. kristinamatousch.com
Jesper Nyrén, www.jespernyren.com
Anna Svensson, www.annasvensson.se
Fredrik Söderberg, www.fredriksoderberg.org

Susanne Vollmer 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti