21. elokuuta 2013

Mattoni mun

Kerrankin voin sanoa, että kodin mattoasiat ovat hyvällä mallilla. Värisuora tuntuu harmoniselta eikä kuviotkaan hypi liiaksi silmille. Taidan enemmän olla maanläheisen tyylin ystävä: hillitty musta ja harmaan eri sävyt ovat tulleet kotiin jäädäkseen. 

Toisaalta sorrun helposti trendeihin, kun järkevää olisi ostaa ajatonta. Ikean Stockholm Rand -matto on ehkä kulunut juttu, mutta kivalta se näyttää tuossa ruokapöydän alla. Graafinen Annon Pandora saattaa sekin olla yhden ajan villitys. 

Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen, sillä kohtuuhintaisia ja kivannäköisiä mattoja on vaikea löytää. Tuorein hankintani on Annon Usva, tuo missä raitojen sävy etenee mustasta harmaan kautta valkoiseen. Jotain herkkää siinä on, vaikka välillä epäilen, oliko tämä nyt ihan nappivalinta. Ajattelin, että sille löytyy paikka eteisaulasta. 

Kaksi silmäterääni ovat Tikaun tuotteet, tuo kakkoskuvan hempeän harmaa villaunelma sekä monesta paikasta tuttu Klaus Haapaniemen suunnittelema Bombroo-matto. Harmittaa vieläkin, kun jälkimmäinen joutui pari vuotta sitten lintujen nokkimaksi mattotelineessä. Jotta reppana ei kärsisi enempää, olen sijoittanut sen rauhalliselle paikalle makuuhuoneeseen.  

Lastenhuoneessa ja keittiössä mennään perinteisillä räsymatoilta, mutta takkahuoneessa on vielä tyhjää. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa metsästystä. Jos minulla olisi varaa valita mikä matto vain, olisi se jokin näistä Foreign Objectsin ihanuuksista. Syvä huokaus. 








'









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti