2. joulukuuta 2013

Heijaassa kohdataan

Suomessa on lukuisia lahjakkaita muotoilu- ja taidealan tekijöitä, mutta aika usein heidän suunnittelemat hienot tuotteet jäävät vaille ansaitsemaansa huomiota. Kenties design-esineillä on pienoinen imago-ongelma eli niiden tarina tai tärkeät ominaisuudet eivät avaudu hintalapun takaa yleisölle. Toisaalta monilla taiteilijoilla ei ole edes mahdollisuutta saada tuotteitaan jakeluun olemassa olevien kanavien kautta. 

Siksi olikin mielenkiintoista tutustua uudenlaiseen nettipalveluun, jonka tavoitteena on vauhdittaa muotoilijoiden, taiteilijoiden ja alalla toimivien yrittäjien liiketoimintaa. Heijaa on verkkokauppa ja taideyhteisö, jossa eri osapuolet kohtaavat ja inspiroituvat. Voit luoda profiilin palveluun, olitpa tekijä tai näkijä ja kokija.
Tekijöille Heijaa tarjoaa mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja päästä vuorovaikutukseen kuluttajien kanssa. Sen kautta voi myydä design-tuotteita tai mainostaa jo olemassa olevaa omaa myyntikanavaa. Hienoa sekin, että Heijaa kannustaa luovien alojen opiskelijoita tarjoamalla heille ilmaisen estradin tulla nähdyksi. 

Taiteesta ja muotoilusta kiinnostuneet voivat tehdä verkkokaupassa ostoksia sekä laittaa viestiä tekijälle. Kun tuotteesta saa tarkemman kuvauksen itse asiantuntijalta, siihen kiintyy taatusti aivan uudella tavalla.  Palvelussa voi lisäksi ”Heijata” eli kannustaa taiteilijoita ja heidän teoksiaan sekä saada tietoa alan uusista tuulista.

Kävin jo rekisteröitymässä sivustoon, suosittelen tekemään saman, mikäli aihe kiinnostaa. Ohessa Heijaasta poimittuja tuotteita, jotka ottaisin mieluusti kotini koristukseksi. 


Kuvat: Heijaa

Deerb -hylly: BEdesign
Fly-valaisin: Susan Elo
Lume -vaaterekki: BeDesign
Lipasto: Puusepänverstas Muoto & Mööpeli
Kalevalaseura juhlajuliste: Niilas Nordenswan

1 kommentti:

  1. Amazing inspo! I love it:)

    http://theprintedsea.blogspot.de/

    VastaaPoista